Blog

Responsive Design

19 maart, 2015

De tijd dat websites alleen werden bezocht via de PC ligt al ver achter ons. Tegenwoordig worden websites via diverse mobiele apparaten zoals tablets en smartphones bezocht. Dit vergroot natuurlijk de toegankelijkheid voor gebruikers om uw site te bezoeken. Maar het grootste nadeel is dat uw website niet altijd goed wordt weergegeven op het mobiele apparaat van de bezoeker. Hierdoor komt uw site niet professioneel over, of wordt er content niet getoond wat tot frustratie leidt van de bezoeker. Door middel van Responsive Web Design (RWD) wordt uw website op ieder apparaat goed weergegeven!

Wat is Responsive Design?

Als uw website in Resposive Design ontwikkeld is, is het niet meer nodig om te investeren in een mobiele website. Er wordt gebruik gemaakt van zogenoemde flexibele eenheden zoals percentages en em’s en niet in pixels en punten. Hierdoor staan alle onderdelen binnen uw website in verhouding tot elkaar, waardoor deze zich ook in verhouding aanpassen aan de resolutie van de gebruiker. De afbeeldingen worden “flexibel” gemaakt. Hierdoor behouden de afbeeldingen altijd dezelfde verhoudingen waarin zij geplaatst zijn. Ook kunt u met Resposive Design er voor kiezen om enkele elementen(zoals sliders) niet weer te geven als de breedte van een beeldscherm te klein is. Door middel van de bovenstaande punten past uw website zich automatisch aan de resolutie van het beeldscherm aan. Hierdoor wordt de tekst en afbeeldingen van uw website altijd goed weergegeven zoals u mag verwachten van een professionele website. Kijk eens op onze site voor ons portfolio vol met professionele websites.

Zoekmachineoptimalisatie

Een responsive website is niet alleen voor u en voor de bezoeker van uw website van belang. Google hecht ook veel waarde aan Responsive Design. Als uw website technisch goed functioneert scoort u namelijk hoger in de Google-ranking, dit kan het verschil maken op uw concurrenten. Daarom is een responsive website een must! Niet alleen voor uw website, maar ook voor uw webwinkel! Zo zijn er nog veel meer punten van belang voor een goede Google Ranking. Wilt u meer informatie over SEO en Google-ranking, neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken graag voor u hoe uw website hoger in Google komt.

Marble Systems en Responsive Design

Marble Systems helpt u graag om al uw wensen en eisen samen te voegen tot een professionele website. Door middel van een website die is gebouwd in Responsive Design wordt uw content altijd goed weergegeven, het maakt niet uit met welk apparaat uw potentiële klant uw website bezoekt. Zo komt uw website altijd professioneel en gebruiksvriendelijk over! Kijk op onze website welke site mogelijkheden wij bieden en welke website bij u past

Naar volledige website